Laxmi Chalisa Lyrics In Hindi - Anuradha Paudwal Lyrics
Singer | Anuradha Paudwal |
Composer | Shekhar Sen |
Music | Shekhar Sen |
The Laxmi Chalisa Lyrics In Hindi is sung by Anuradha Paudwal and the music of Laxmi Chalisa is composed by Shekhar Sen.
Lyrics
कृपा करो हृदय में वास।
मनोकामना सिद्ध कर पुरवहु मेरी आस॥
सिंधु सुता विष्णुप्रिये नत शिर बारंबार।
ऋद्धि सिद्धि मंगलप्रदे नत शिर बारंबार॥ टेक॥
सोरठा
यही मोर अरदास, हाथ जोड़ विनती करूं।
सब विधि करौ सुवास, जय जननि जगदंबिका॥
॥ चौपाई ॥
सिन्धु सुता मैं सुमिरौं तोही। ज्ञान बुद्धि विद्या दो मोहि॥
तुम समान नहिं कोई उपकारी। सब विधि पुरबहु आस हमारी॥
जै जै जगत जननि जगदम्बा। सबके तुमही हो स्वलम्बा॥
तुम ही हो घट घट के वासी। विनती यही हमारी खासी॥
जग जननी जय सिन्धु कुमारी। दीनन की तुम हो हितकारी॥
विनवौं नित्य तुमहिं महारानी। कृपा करौ जग जननि भवानी।
केहि विधि स्तुति करौं तिहारी। सुधि लीजै अपराध बिसारी॥
कृपा दृष्टि चितवो मम ओरी। जगत जननि विनती सुन मोरी॥
ज्ञान बुद्धि जय सुख की दाता। संकट हरो हमारी माता॥
क्षीर सिंधु जब विष्णु मथायो। चौदह रत्न सिंधु में पायो॥
चौदह रत्न में तुम सुखरासी। सेवा कियो प्रभुहिं बनि दासी॥
जब जब जन्म जहां प्रभु लीन्हा। रूप बदल तहं सेवा कीन्हा॥
स्वयं विष्णु जब नर तनु धारा। लीन्हेउ अवधपुरी अवतारा॥
तब तुम प्रकट जनकपुर माहीं। सेवा कियो हृदय पुलकाहीं॥
अपनायो तोहि अन्तर्यामी। विश्व विदित त्रिभुवन की स्वामी॥
तुम सब प्रबल शक्ति नहिं आनी। कहं तक महिमा कहौं बखानी॥
मन क्रम वचन करै सेवकाई। मन- इच्छित वांछित फल पाई॥
तजि छल कपट और चतुराई। पूजहिं विविध भांति मन लाई॥
और हाल मैं कहौं बुझाई। जो यह पाठ करे मन लाई॥
ताको कोई कष्ट न होई। मन इच्छित फल पावै फल सोई॥
त्राहि- त्राहि जय दुःख निवारिणी। त्रिविध ताप भव बंधन हारिणि॥
जो यह चालीसा पढ़े और पढ़ावे। इसे ध्यान लगाकर सुने सुनावै॥
ताको कोई न रोग सतावै। पुत्र आदि धन सम्पत्ति पावै।
पुत्र हीन और सम्पत्ति हीना। अन्धा बधिर कोढ़ी अति दीना॥
विप्र बोलाय कै पाठ करावै। शंका दिल में कभी न लावै॥
पाठ करावै दिन चालीसा। ता पर कृपा करैं गौरीसा॥
सुख सम्पत्ति बहुत सी पावै। कमी नहीं काहू की आवै॥
बारह मास करै जो पूजा। तेहि सम धन्य और नहिं दूजा॥
प्रतिदिन पाठ करै मन माहीं। उन सम कोई जग में नाहिं॥
बहु विधि क्या मैं करौं बड़ाई। लेय परीक्षा ध्यान लगाई॥
करि विश्वास करैं व्रत नेमा। होय सिद्ध उपजै उर प्रेमा॥
जय जय जय लक्ष्मी महारानी। सब में व्यापित जो गुण खानी॥
तुम्हरो तेज प्रबल जग माहीं। तुम सम कोउ दयाल कहूं नाहीं॥
मोहि अनाथ की सुधि अब लीजै। संकट काटि भक्ति मोहि दीजे॥
भूल चूक करी क्षमा हमारी। दर्शन दीजै दशा निहारी॥
बिन दरशन व्याकुल अधिकारी। तुमहिं अक्षत दुःख सहते भारी॥
नहिं मोहिं ज्ञान बुद्धि है तन में। सब जानत हो अपने मन में॥
रूप चतुर्भुज करके धारण। कष्ट मोर अब करहु निवारण॥
कहि प्रकार मैं करौं बड़ाई। ज्ञान बुद्धि मोहिं नहिं अधिकाई॥
रामदास अब कहाई पुकारी। करो दूर तुम विपति हमारी॥
दोहा
त्राहि त्राहि दुःख हारिणी हरो बेगि सब त्रास।
जयति जयति जय लक्ष्मी करो शत्रुन का नाश॥
रामदास धरि ध्यान नित विनय करत कर जोर।
मातु लक्ष्मी दास पर करहु दया की कोर॥
मनोकामना सिद्ध कर पुरवहु मेरी आस॥
सिंधु सुता विष्णुप्रिये नत शिर बारंबार।
ऋद्धि सिद्धि मंगलप्रदे नत शिर बारंबार॥ टेक॥
सोरठा
यही मोर अरदास, हाथ जोड़ विनती करूं।
सब विधि करौ सुवास, जय जननि जगदंबिका॥
॥ चौपाई ॥
सिन्धु सुता मैं सुमिरौं तोही। ज्ञान बुद्धि विद्या दो मोहि॥
तुम समान नहिं कोई उपकारी। सब विधि पुरबहु आस हमारी॥
जै जै जगत जननि जगदम्बा। सबके तुमही हो स्वलम्बा॥
तुम ही हो घट घट के वासी। विनती यही हमारी खासी॥
जग जननी जय सिन्धु कुमारी। दीनन की तुम हो हितकारी॥
विनवौं नित्य तुमहिं महारानी। कृपा करौ जग जननि भवानी।
केहि विधि स्तुति करौं तिहारी। सुधि लीजै अपराध बिसारी॥
कृपा दृष्टि चितवो मम ओरी। जगत जननि विनती सुन मोरी॥
ज्ञान बुद्धि जय सुख की दाता। संकट हरो हमारी माता॥
क्षीर सिंधु जब विष्णु मथायो। चौदह रत्न सिंधु में पायो॥
चौदह रत्न में तुम सुखरासी। सेवा कियो प्रभुहिं बनि दासी॥
जब जब जन्म जहां प्रभु लीन्हा। रूप बदल तहं सेवा कीन्हा॥
स्वयं विष्णु जब नर तनु धारा। लीन्हेउ अवधपुरी अवतारा॥
तब तुम प्रकट जनकपुर माहीं। सेवा कियो हृदय पुलकाहीं॥
अपनायो तोहि अन्तर्यामी। विश्व विदित त्रिभुवन की स्वामी॥
तुम सब प्रबल शक्ति नहिं आनी। कहं तक महिमा कहौं बखानी॥
मन क्रम वचन करै सेवकाई। मन- इच्छित वांछित फल पाई॥
तजि छल कपट और चतुराई। पूजहिं विविध भांति मन लाई॥
और हाल मैं कहौं बुझाई। जो यह पाठ करे मन लाई॥
ताको कोई कष्ट न होई। मन इच्छित फल पावै फल सोई॥
त्राहि- त्राहि जय दुःख निवारिणी। त्रिविध ताप भव बंधन हारिणि॥
जो यह चालीसा पढ़े और पढ़ावे। इसे ध्यान लगाकर सुने सुनावै॥
ताको कोई न रोग सतावै। पुत्र आदि धन सम्पत्ति पावै।
पुत्र हीन और सम्पत्ति हीना। अन्धा बधिर कोढ़ी अति दीना॥
विप्र बोलाय कै पाठ करावै। शंका दिल में कभी न लावै॥
पाठ करावै दिन चालीसा। ता पर कृपा करैं गौरीसा॥
सुख सम्पत्ति बहुत सी पावै। कमी नहीं काहू की आवै॥
बारह मास करै जो पूजा। तेहि सम धन्य और नहिं दूजा॥
प्रतिदिन पाठ करै मन माहीं। उन सम कोई जग में नाहिं॥
बहु विधि क्या मैं करौं बड़ाई। लेय परीक्षा ध्यान लगाई॥
करि विश्वास करैं व्रत नेमा। होय सिद्ध उपजै उर प्रेमा॥
जय जय जय लक्ष्मी महारानी। सब में व्यापित जो गुण खानी॥
तुम्हरो तेज प्रबल जग माहीं। तुम सम कोउ दयाल कहूं नाहीं॥
मोहि अनाथ की सुधि अब लीजै। संकट काटि भक्ति मोहि दीजे॥
भूल चूक करी क्षमा हमारी। दर्शन दीजै दशा निहारी॥
बिन दरशन व्याकुल अधिकारी। तुमहिं अक्षत दुःख सहते भारी॥
नहिं मोहिं ज्ञान बुद्धि है तन में। सब जानत हो अपने मन में॥
रूप चतुर्भुज करके धारण। कष्ट मोर अब करहु निवारण॥
कहि प्रकार मैं करौं बड़ाई। ज्ञान बुद्धि मोहिं नहिं अधिकाई॥
रामदास अब कहाई पुकारी। करो दूर तुम विपति हमारी॥
दोहा
त्राहि त्राहि दुःख हारिणी हरो बेगि सब त्रास।
जयति जयति जय लक्ष्मी करो शत्रुन का नाश॥
रामदास धरि ध्यान नित विनय करत कर जोर।
मातु लक्ष्मी दास पर करहु दया की कोर॥
Laxmi Chalisa Lyrics In English
॥ Doha ॥
Maatu Lakshmi Kari Kripa,Hridaya Mein Vaas।
Manokamna Siddha Kari,Paruvahu Meri Aas॥
॥ Sortha ॥
Yahi Mor Ardas,Hath Jod Vinati karun।
Sab Vidhi Karau Suvas,Jai Janani Jagadambika।
॥ Chaupai ॥
Sindu Suta Main Sumirau Tohi।Gyan, Buddhi, Vidya Do Mohi॥
Tum Samaan Nahi Koi Upkari।Sab Vidhi Puravahu Aas Hamari॥
Jai Jai Jagat Janani Jagadamba।Sabaki Tum Hi Ho Avalamba॥
Tum Hi Ho Sab Ghat Ghat Vaasi।Vinati Yahi Hamari Khaasi॥
Jagajanani Jai Sindhu Kumari।Dinan ki Tum Ho Hitakari॥
Vinavaun Nitya Tumahin Maharani।Kripa Karau Jaga Janani Bhavani॥
Kehi Vidhi Stuti Karaun Tihari।Sudhi Lijai Aparadh Bisari॥
Kripa Drishti Chitavavo Mam Ori।Jaga Janani Vinati Sun Mori॥
Gyan Buddhi Jai Sukh Ki Data।Sankat Haro Hamari Mata॥
Kshirasindhu Jab Vishnu Mathayo।Chaudah Ratna Sindhu Mein Payo॥
Chaudah Ratna Mein Tum Sukharasi।Seva Kiyo Prabu Bani Dasi॥
Jab Jab Janma Jahan Prabhu Linha।Roop Badal Tahan Seva Kinha॥
Svayan Vishnu Jab Nar Tanu Dhara।Linheu Avadhapuri Avatara॥
Tab Tum Pragat Janakapur Mahin।Seva Kiyo Hridaya Pulakahin॥
Apanaya Tohi Antaryami।Vishva Vidit Tribhuvan Ki Swami॥
Tum Sam Prabal Shakti Nahin Aani।Kahan Lau Mahima Kahaun Bakhani॥
Man Kram Vachan Karai Sevakai।Man Ichchhita Vanchhit Phal Pai॥
Taji Chhal Kapat Aur Chaturai।Pujahin Vividh Bhanti Man Lai॥
Aur Haal Main Kahaun Bujhai।Jo Yah Paath Karai Man Lai॥
Tako Koi Kashta Noi।Man Ichchhita Pavai Phal Soi॥
Trahi Trahi Jai Dukh Nivarini।Trividh Taap Bhav Bandhan Harini॥
Jo Chalisa Pade Padave।Dhyana Lagakar Sunai Sunavai॥
Takau Koi Na Rog Satavai।Putra Aadi Dhan Sampatti Pavai॥
Putrahin Aru Sampatti Hina।Andh Badhir Kodhi Ati Dina॥
Vipra Bolaya Kai Paath Karavai।Shanka Dil Mein Kabhi Na Lavai॥
Paath Karavai Din Chalisa।Ta Par Kripa Karain Gaurisa॥
Sukh Sampatti Bahut Si Pavai।Kami Nahin Kaahu Ki Avai॥
Barah Maas Karai Jo Puja।Tehi Sam Dhanya Aur Nahin Duja॥
Pratidin Paath Karai Man Mahin।Un Sam Koi Jag Mein Kahun Naahin॥
Bahuvidhi Kya Mai Karaun Badai।Leya Pariksha Dhyana Lagai॥
Kari Vishvas Karai Vrat Nema।Hoy Siddha Upajai Ur Prema॥
Jai Jai Jai Lakshmi Bhavani।Sab Mein Vyapita Ho Gun Khaani॥
Tumharo Tej Prabal Jag Mahin।Tum Sam Kou Dayalu Kahun Naahin॥
Mohi Anath Ki Sudhi Ab Lijai।Sankat Kaati Bhakti Mohi Dijai॥
Bhul Chuk Kari Kshama Hamari।Darshan Dajai Dasha Nihari॥
Bin Darshan Vyakul Adhikari।Tumahi Achhat Dukh Sahate Bhaari॥
Nahin Mohin Gyan Buddhi Hai Tan Mein।Sab Janat Ho Apane Man Mein॥
Roop Chaturbhuja Karake Dharan।Kashta Mor Ab Karahu Nivaran॥
Kehi Prakar Main Karaun Badai।Gyan Buddhi Mohin Nahin Adhikai॥
॥ Doha ॥
Trahi Trahi Dukh Harini,Haro Vegi Sab Tras।
Jayati Jayati Jai Lakshmi,Karo Shatru Ko Naash॥
Ramdas Dhari Dhyan Nit,Vinay Karat Kar Jor।
Maatu Lakshmi Daas Par,Karahu Daya Ki Kor॥
Comments
Post a Comment